Gå til hovedmenu
Det er ikke længere muligt at shoppe på GlowCollective.dk. Af hjertet tak for støtten de seneste år🤍

Den bedste smoothie bowl

Morgenbowl smoothie bowl med topping

Min Magic Bowl - eller Maqui bowl er nok noget nær den bedste, jeg har smagt indenfor morgen-bowl-kategorien, hvis jeg sådan helt ydmygt skal sige det. På samme tid holder jeg mig mæt indtil frokost, og dét er altså vigtigt for mig. Jeg fungerer simpelthen dårligt, hvis først jeg bliver sulten 😅 Den er i den lidt mere heftige ende hvad angår mængden af ingredienser, så det er primært en, jeg spiser, når jeg skal forkæle mig selv lidt ekstra i weekenderne.

Måske kender du allerede Acai bowl, og acai-bærret - som er én af mange superfoods? Acai indeholder en stor mængde antioxidanter, men faktisk indeholder det mere ukendte Maqui-bær den højeste ORAC-værdi (Oxygen Radical Absorbance Capacity), som er en metode hvorpå man måler, hvor godt frugt, bær og grøntsager binder sig til frie radikaler og dermed gøre dem (mindre) ødelæggende. Kort fortalt vil det sige, at jo højre ORAC-værdi - jo højere antioxidant effekt. Maqui-bærret vokser i det sydlige Chile kaldet Patagonien, hvor lokalbefolkningen i mange hundrede år har kendt til bærret og spist det for at få styrke og energi.

Jeg køber mit Maqui-pulver hos Rawfoodshop.dk, som du kan finde her og blander det både i mine (røde) smoothies samt i min Maqui-bowl.

Og nu til opskriften, for vi vil jo gerne have noget at spise, ik 😉

Maqui-bowl (1 pers.):

1/2 dl havregryn

1 spsk chiafrø

1/2 banan

5 stk mango (frosne)

3 jordbær (frosne)

1/2 dl blomkål

1 dl blåbær

1 cm ingefær

1/2 citron

1-2 dadler

1 tsk Maqui-pulver

Kollagenpulver (kan udelades)

1,25 dl vand

 

Det hele blendes sammen, så det bliver til en tyk smoothie/grød. Servér i en skål.

Topping:

2 tsk bipollen

2 tsk afskallede hampefrø

10 mandler

Gojibær

Kokosflager

Friske hindbær

Evt. den sidste halvdel af bananen

1 lille spsk karamelsauce fra Grød (kan udelades, men det har du jo ikke lyst til 😆)

Toppingen kan varieres i det uendelige, og du kan selvfølgelig vælge lige den topping, du foretrækker. Jeg selv undlader dog aldrig bipollen, da jeg så får alle de gode egenskaber derfra. Bipollen er altid enten i min bowl, på min havregrød eller i min smoothie - I love it!

Bon appetit 😍

Læs mere

Grønkålssalat med æbler, mandler og feta

Nærende grønkålssalat med æbler, mandler og feta

Suki Skincare Exfoliate Foaming Cleanser

Do's and don'ts ved exfoliering

Kommentarer

Vær den første til at kommentere
Alle kommentarer bliver modereret inden, de bliver udgivet

Din kurv

Ingen varer i kurven